De Pelgrim

Santiago de Compostella

Deze pelgrim van cortenstaal, een afbeelding van Jacobus, staat vanaf april 2017 in SANTIAGO DE COMPOSTELLA, in de Rua Carretas 33 in het Pelgrimsbureau.Dagelijks komen hier honderden pelgrims uit de hele wereld aan, die op de Camino naar Santiago onderweg waren.Deze traditioneel geklede pelgrim, gemaakt door Ria Bindels, is aangekocht door het Nederlands Genootschap van Sint Jacob voor plaatsing in De Huiskamer van de Lage Landen in verband met het vijfjarig bestaan van de Huiskamer. De nederlandstalige pelgrims worden hier ontvangen met koffie of thee door nederlandse vrijwilligers die hier de hele zomer aanwezig zijn. Zij hebben een luisterend oor voor de verhalen van de pelgrims die soms weken of maandenlang onderweg waren.Deze Jacobus zal een mooie plek in de Huiskamer krijgen.


In het komende seizoen vanaf half april 2017 zal Ria ook weer enkele weken in de Huiskamer in Santiago gaan werken.

Activiteiten in 2018

Zaterdag en zondag 21 en 22 april is de 19 editie van de Open Atelierroute Leusden en Woudenberg.

Van 12.00 tot 17.00 uur zijn de ateliers van de kunstenaars open voor bezoekers. Op deze uren staan mijn kunstwerken buiten en binnen bij de ontmoetingsruimte De Kit bij de Geertrudishof. De ateliers zijn te herkennen aan de borden die in de voortuinen zijn geplaatst. Er zijn routeboekjes verkrijgbaar.

Zondag 29 april 2018 grote binnen en buiten expositie in Het Cursillo-Haus St. Jakobus.

Het spirituele bezinningshuis én Pelgrimsherberg in Oberdischingen, vlakbij Ulm in Duitsland. De muzikale opening is om 15.00 uur met muziek van Sebastian Aisslinger.

 

 

Workshop beeldhouwen in mergel

Zaterdag 29-09-2018 workshop Beeldhouwen in mergel in Oberdischingen

Werkstatt Bildhauen mit Mergel-Stein.

Van 10.00 tot 17.00u intensieve beeldhouwcursus o.l.v. Ria Bindels. De deelnemers gaan na afloop met hun zelf gemaakte kunstwerk naar huis.