LEUSDEN - In de Marcuskerk aan de Asschatterweg 23 exposeren beeldhouwer Ria Bindels en schilderes Ali van Wessem hun werk. Evelien Blom verricht zondagmiddag 11 oktober de feestelijke opening. Iedereen is dan welkom van 16.00 uur tot 18.30 uur.
 
 
2_41lnuf01kunst_in_de_kerka5f

 

De beelden en schilderijen zijn overal in het kerkgebouw te vinden. Veel beelden staan in de hal, enkele in de kerk. In de Johanneszaal en twee andere zalen hangen schilderijen van Ali van Wessem en staan de beelden opgesteld in houten fruitkistjes.
“Het ontstaan van een beeldhouwwerk onder mijn handen is een proces wat ik met vreugde en verwondering volg”, zegt Ria, die naast enthousiast wandelaar en yogaleerkracht al jaren actief beeldhouwer is. “Ik werk met een vrije vormgeving die tijdens het werken met de steen ontstaat.''

 

Ali van Wessem voelt zich niet gebonden aan een bepaalde vaste stijl, maar is altijd bezig met het zoeken naar nieuwe uitdrukkingsmogelijkheden, waarbij kleuren een bron van inspiratie zijn.
In een kerk exposeren is volkomen anders dan in een galerie, vinden de kunstenaars. Mensen komen hier met aandacht en laten de kunstwerken anders op zich inwerken. ''Het is de eerste keer”, volgens kosteres Els ter Woort van de Marcuskerk, “dat er zon grote kunstexpositie in de Marcuskerk te zien is”. De kunstwerken van Ria en Ali, beide woonachtig op Dalmatië in Leusden, blijven staan en hangen tot medio november. De Marcuskerk is geopend op maandag-, dinsdag- en vrijdagochtend en verder in overleg met de kunstenaars.

De werken die geëxposeerd worden zijn te koop.